Использование средств распараллеливания для блочных алгоритмов - Фальфушинский, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто приклади різних апаратних архітектур обчислювальних пристроїв і програмних інструментаріїв. Описано структуру апаратної та програмної архітектури обчислювальних пристроїв. Наведено порівняльну характеристику часу виконання двох блочних алгоритмів на різних апаратних платформах обчислювальних пристроїв. Встановлено, що основним критерієм при побудові алгоритмів є оптимальне використання пам’яті та мінімізація затримок при обміні даними між хост-комп’ютером і обчислювальним пристроєм вузла. Some examples and structures of various hardware architectures and development kits are described. A comparison of elapsed time for two block algorithms on different computational devices is shown. It is established that the main criteria in developing the algorithms for such devices is an appropriate usage of memory and minimizing delays between host and computational device.