К построению математических моделей квазилинейных дискретно наблюдаемых распределенных пространственно-временных систем - Стоян, В.А.; Голодюк, Д.А. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто динаміку дискретно за входом та неперервно за виходом спостережуваного розподіленого просторово-часового процесу. Запропоновано алгоритми лінійної, нелінійної та наближеної ідентифікації інтегральної моделі такого процесу. Визначено умови точності та однозначності існування наближеного розв’язку задачі. The paper is focused on the dynamics of distributed space-time process, which is discretely observed at the input and continuously observed at the output. The algorithms of linear, nonlinear and approximate identification of the integral model of this process are suggested. The conditions of accuracy and uniqueness of existence of the approximate solution are determined.