Достижимость оптимальных решений линейной задачи многокритериальной оптимизации с альтернативными критериями в транзитивной субординации - Брила, А.Ю. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто способи знаходження досяжних оптимальних розв’язків лінійної задачі багатокритеріальної оптимізації з альтернативними критеріями у транзитивній субординації. Досліджується також випадок, коли між критеріями є деяка залежність, що впливає на їх вибір при розв’язанні задачі. Для однієї часткової транзитивної субординації розглядається задача вибору такої послідовності критеріїв, якій відповідає лексикографічно найбільше оптимальне значення цільової функції, побудованої на основі цієї послідовності. The methods of finding of attainable optimal solutions of linear problem of multicriteria optimization with alternative criteria in transitive subordination is considered. A case is considered also, when between criteria there is some dependence which influences their choice in the process of solving the problem. For the special case of partial transitive subordination consideration is given to the problem of search of such sequence of dependent criteria, that lexicographic optimal value of objective function, built on the basis of this sequence, corresponds to it.