Численное решение некоторых обратных задач для эллиптических систем с использованием псевдообратных матриц - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто ряд обернених задач для еліптичних рівнянь, що моделюють стан багатокомпонентних суцільних середовищ. Для дискретизації задач стану систем використовується метод скінченних елементів. Для числового розв’язання одержаних в роботі дискретних обернених задач пропонується використовувати псевдообернення матриць. A number of inverse problems for elliptic equations which model the state of multicomponent continuous media is considered. The finite elements method is used for discretization of problems of systems state. For numerical solution of obtained discrete inverse problems it is proposed to use pseudoinversion of matrixes