Генерация случайных чисел с помощью оптического манипулятора - Михерский, Р.М.; Попов, О.И. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Запропоновано новий спосіб генерації випадкових чисел за допомогою оптичного маніпулятора «миша». Показано, що за певних, спеціально створених умов, оптичний маніпулятор може стати ефективним джерелом ентропії в системах криптографічного захисту інформації. Швидкість генерації ентропії в такому джерелі досягає 971 біт/с. The new way of generation of random numbers through optical manipulator «mouse» is suggested. It is shown that in definite, specially created circumstances, optical manipulator can become an effective source of entropy in the cryptographically protected informational systems. Speed of generation of entropy in such sources can achieve 971 bit/sec.