Асимптотическое решение задач управления медленными и быстрыми переменными с запаздыванием - Эфендиев, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Наведено огляд робіт з усереднення задач керування з запізненням для систем стандартного вигляду, для систем з повільними змінними та для систем з сингулярними збуреннями. Виокремлено прямі методи асимптотичного розв’язання таких задач і методи, що зводяться до асимптотичного розв’язання крайових задач принципу максимуму Понтрягіна. The review of published works is performed on averaging control problems with delay for standard systems, for systems with slow variables, and systems with singular perturbations. The direct methods of asymptotic solution of such problems and methods which are reduced to asymptotic solution of Pontryagin maximum principle boundary value problems are distinguished.