Моделирование коллективных процессов посредством частиц со сложной структурой - Белецкий, Б.А. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Запропоновано метод моделювання колективних процесів за допомогою множини локально-взаємодіючих частинок, що мають внутрішню структуру. У даному випадку розглянуто частинки, структура яких задається бінарним деревом. Запропонований метод реалізовано у вигляді бібліотеки Java-класів. A new method of collective process modeling, based on multiple locally interacting particles, is proposed. In our case, the particles with inner structures represented by binary trees are considered. The proposed method is implemented as a Java framework.