Сжатие изображения текста на основе формирования и классификации вертикальных элементов строки в графическом словаре символьных данных - Иванов, В.Г.; Любарский, М.Г.; Ломоносов, Ю.В. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Запропоновано метод стиснення зображень тексту на основі формування і класифікації вертикальних елементів рядка символьних даних графічного словника, отриманого на першому етапі автоматичної класифікації символів. Це дозволило сформувати новий словник вертикальних елементів рядка і карту їх розміщення, які в сукупності мають менший обсяг, ніж початковий графічний словник. Запропонований двоетапний алгоритм стиснення зображення тексту має перевагу в ступені стиснення порівняно з алгоритмом JB2 (формат DjVu) близько 25 % при роздільній здатності зображення тексту від 200 до 600 dpi. A method of compression of text images on the basis of forming and classification of vertical elements of character data line of graphic dictionary obtained on the first stage of automatic classification of characters is proposed. It allows forming the new dictionary of vertical elements of line and the map of their placing which have a less volume in an aggregate, than initial graphic dictionary. The offered two-stage algorithm of compression of image of text has about 25 % advantage in the degree of compression in comparison with algorithm of JB2 format of DjVu at resolution of text from 200 to 600 dpi.