Одеська кобзарська майстерня – відродження кобзарської традиції на півдні України (Чорноморська минувшина, 2013)
У статті подана інформація про Одеську кобзарську майстерню, у витоків створення якої був Олекса Губський. Доведено необхідність відродження кобзарства в Україні на новому сучасному підґрунті, представлено діяльність одеських кобзарів в складі Чорноморського Гайдамацького з’єднання. In the article provides information about Odessa kobzar workshop, in the origins of creation of which was Aleksandr Gubsky. It is proved the necessity of the revival of Kobza-playing in Ukraine on a new modern foundation, presented the activities of the Odessa kobzars in the Black Sea Gajdamac formation. В статье представлена информация про Одесскую кобзарскую мастерскую, у истоков создания которой был Олекса Губский. Доказана необходимость возрождения кобзарства в Украине на новой современной основе, представлена деятельность одесских кобзарей в составе Черноморского Гайдамацкого соединения.