Оптимальное робастное управление линейными системами по неточным измерениям выходных сигналов - Дмитрук, Н.М. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Досліджено задачу оптимального керування лінійною нестаціонарною системою зі збуреннями, множинною невизначеністю в початковому стані і помилками вимірювань вихідних сигналів. Запропоновано загальну схему побудови в режимі реального часу оптимальних робастних зворотних зв’язків за виходом, з урахуванням можливості замикання системи і подальшої корекції керування (оптимальний замкнений зворотний зв’язок). The problem of optimal control of linear nonstationary system with disturbances, multiple uncertainty at initial state and measurement errors of output signals is investigated. Constructed in the real time mode the general scheme of optimal robust feedbacks with respect to output in which the possibility of system closure and potential of subsequent correction of control (optimal closed-loop feedback) is presented.