Система мониторинга периода скрытого перехода компрессорной станции в аварийное состояние - Алиев, Т.А.; Мусаева, Н.Ф.; Гулуев, Г.А.; Саттарова, У.Э.; Рзаева, Н.Э. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Для індикації початку періоду прихованого непомітного переходу нафтоперекачувальних і компресорних станцій (НПС і КС) з нормального в аварійний стан запропоновано технологію визначення індикаторів, які для нормального стану мають значення, що дорівнюють нулю. Створено систему моніторингу, в якій за цими оцінками формується множина інформативних ознак. При експлуатації НПС і КС за номером і величиною елемента індикатора, що не дорівнює нулю, визначається місце і характер несправності, що виникла. To indicate the beginning of latent unnoticeble transition of oil pumping (OPS) and compressor station (CS) from normal into emergency state the technology of determining indicators which take zero values for normal state is proposed. The system of monitoring is also created in which a set of information features is formed based on these estimates. In OPS and CS operating the location and character of occurred fault is determined by the number and value of different from zero element of indicator.