Применение онтологий и методов текстового анализа при создании интеллектуальных поисковых систем - Глибовец, Н.Н.; Глибовец, А.Н.; Шабинский, А.С. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто основні методи текстового аналізу та базових ролей онтологій при створенні інтелектуальних пошукових систем інформації. Наведено приклади використання онтологій на етапах збору та класифікації інформації, інтерпретації користувацьких запитів, безпосередньо пошуку релевантної інформації в документі. The review and detailed analysis of the main text analysis methods and basic roles of the ontologies in development of intelligent search systems are made. There are examples of using ontologies on different stages of such systems.