Система массового обслуживания M/E₂/c с повторными вызовами - Коба, Е.В.; Пустовая, С.В. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто систему масового обслуговування типу M/E₂/c з повторними викликами, тобто багатоканальну систему з пуасонівським вхідним потоком викликів, двофазним розподілом Ерланга часу обслуговування, нескінченною експоненціальною орбітою та без втрат. Побудовано аналітичну модель системи обслуговування типу M/E₂/c з поверненнями. Отримано чисельний розв’язок з використанням методу розріджених матриць. Показано деякі чисельні та графічні результати якісних характеристик системи. Retrial queueing system M/E₂/c has been considered, that is a multichannel system with Poisson input flow of calls, with Erlang two-phase distribution of service times, infinite exponential orbit and without losses. Analytical model of retrial queueing system M/E₂/c has been built. Numerical solution with the help of sparse matrix method has been received. Some numerical and graphical results of quality characteristics of the system are shown.