Байесовская процедура распознавания фрагментов генов в ДНК - Андрейчук, И.И.; Гупал, А.М.; Рязанов, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2011)
За допомогою байєсівського апарату та ланцюгів Маркова побудовано процедуру розпізнавання фрагментів генів в ДНК з високим відсотком розпізнавання — 80–90 %. Показано застосування моделі ланцюгів Маркова першого порядку для розпізнавання фрагментів генів геному організму Caenorhabditis Elegans. On the basis of the instrument of the Bayesian approach and Markov chains, a recognition procedure for gene fragments is obtained. The procedure has a high percentage of recognition (80–90%) and is computationally simple and effective. It describes the applicability of using first-order Markov chains for recognizing gene fragments of the genome of Caenorhabditis Elegans.