Особливості покривання молодої у весільному обряді Східного Поділля - Пилипак, М. (Матеріали до української етнології, 2014)
У статті проаналізовано особливості обрядодії покривання молодої у весільному обряді Східного Поділля. Цей регіон має характерні етнокультурні зв’язки українців з багатьма етносами, що сформувалися впродовж різних історичних періодів: входження до складу різних держав та сусідство з Молдовою, що позначилося на особливостях культури цього регіону, зокрема його південно-східної частини, яка охоплює Могилів-Подільський, Ямпільський, Піщанський райони Вінницької області, розміщені в смузі міжетнічного молдовсько-українського порубіжжя. В статье сделан анализ особенностей обряда покрывания невесты в свадебном обряде Восточного Подолья. Этот регион имеет характерные этнокультурные связи украинцев со многими этносами, сформировавшиеся на протяжении различных исторических периодов: вхождение в состав различных государств и соседство с Молдовой, что сказалось на особенностях культуры этого региона, в частности на его юго-восточной части, которая охватывает Могилев-Подольский, Ямпольский, Песчанский районы Винницкой области, расположенные в полосе межэтнического молдовско-украинского пограничья. The peculiarities of the ritual of the covering of the bride in the wedding ceremony of the Eastern Podillya are analyzed in the article. This region has characteristic ethnocultural connections of Ukrainians with many ethnoses, formed during different historical periods: the entry to different states and the neighbourhood with Moldova, which has been marked by the peculiarities of the culture of this region, especially its South-Eastern part, which occupies Mohyliv-Podilskyi, Yampilskyi, and Pishchanskyi districts of Vinnytsya region, situated in the zone of interethnic Moldavian-Ukrainian frontier.