Від унісексу до жіночої домінанти: аналіз гендерних відносин у субкультурі хіпі - Ленська, В. (Матеріали до української етнології, 2014)
Приводом для написання статті стала певна тенденція сучасного суспільства до фемінізації масової культури. Тут ми спробуємо проаналізувати загальнокультурну ситуацію, проводячи аналогії і враховуючи закономірності розвитку субкультури хіпі. На прикладі субкультури легше простежити зародження, розвиток і наслідки того чи іншого культурного явища. Це пов’язано з тим, що покоління в субкультурі змінюються значно частіше. Саме тому, знайшовши деякі аналогії в русі хіпі, ми можемо гіпотетично спрогнозувати тенденції розвитку культурних явищ у світовому масштабі. Поводом для написания статьи стала определенная тенденция современного общества к феминизации массовой культуры. Здесь мы попытаемся проанализировать общекультурную ситуацию, проводя аналогии и учитывая закономерности развития субкультуры хиппи. На примере субкультуры легче проследить зарождение, развитие и последствия того или иного культурного явления. Это связано с тем, что поколения в субкультуре изменяются значительно чаще. Именно поэтому, найдя некоторые аналогии в движении хиппи, мы можем гипотетически спрогнозировать тенденции развития культурных явлений в мировом масштабе. The reason for article writing has become a trend in modern society due to the feminization of mass culture. Here, we will try to analyze the general cultural situation, identifying similar patterns and considering hippie subculture development. On the example of subculture, it is easier to trace the origin, development, and implications of a cultural phenomenon. Because the subculture generation changes more frequently, therefore can find some analogies in the motion of hippies, we can theoretically predict the trends of cultural phenomena on a global scale.