Агрометеорологічний досвід українців у сучасних засобах масової інформації - Васянович, О. (Матеріали до української етнології, 2014)
У статті мовиться про традиційні народні способи визначення майбутнього врожаю, які знайшли відображення в сучасних засобах масової інформації. Українці сформували раціональні й ірраціональні прикмети, що базуються на спостереженнях за окремими явищами природи, флорою та фауною. У сучасних ЗМІ помітне деяке спрощення і зменшення розмаїття агрометеорологічних прикмет. В статье говорится о традиционных народных способах определения будущего урожая, нашедших отражение в современных средствах массовой информации. Украинцы сформировали рациональные и иррациональные приметы, базирующиеся на наблюдениях за определенными явлениями природы, флорой и фауной. В современных СМИ заметно некоторое упрощение и уменьшение разнообразия агрометеорологических примет. The article is devoted to the traditional folk methods of determining the future harvest, which are reflected in present-day mass media. Ukrainians have formed rational and irrational omens based on the observations of certain natural phenomena, flora, and fauna. In the current mass media, a certain simplification and reduction of the diversity of agrometeorological signs are evident.