Загальні принципи етнографічного районування України - Макарчук, С. (Матеріали до української етнології, 2014)
У статті йдеться про визначення критеріїв етнографічного районування України. Подається комплексний аналіз явищ народної матеріальної та духовної культури, що формують етнокультурні регіональні й субрегіональні відмінності. В статье речь идет об определении критериев этнографического районирования Украины. Изложен комплексный анализ явлений духовной и материальной культуры, формирующих этнокультурные региональные и субрегиональные различия. The article is devoted to the determination of the criteria of the ethnographic zoning of Ukraine. The complex analysis of the phenomena of folk material and spiritual culture, which form the ethnocultural regional and subareal differences, is given.