Етнокультурні процеси в період Києво-Руської держави - Баран, В. (Матеріали до української етнології, 2014)
У статті на основі аналізу історичних писемних джерел та дослідження археологічних пам’яток розглядаються питання етногенезу східних слов’ян та українців, зокрема норманська та антинорманська теорії походження. Подається детальний історіографічний огляд питання. В статье на основе анализа исторических письменных источников и исследования археологических памятников рассмотрены вопросы этногенеза восточных славян и украинцев, в частности норманская и антинорманская теории происхождения. Предоставлен детальный историографический обзор вопроса. The questions of the ethnogenesis of Eastern Slavs and Ukrainians, in particular, Norman and Antinorman theories of the origin are considered in the article on the basis of the analysis of the historical written sources. The detailed historiographical analysis of the question is given.