Теорема о капитализации банков - Гончар, Н.С. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Запропоновано модель роботи банку. Отримано інтегральне рівняння банкрутства банку та побудовано його розв’язок. Залежно від параметрів інвестиційного середовища досліджено цей розв’язок. Знайдено величину капіталу банку, за якої ймовірність банкрутства банку за певний період діяльності оцінюється лише через ймовірність неусувного ризику, який визначається як ймовірність можливості втратити частину капіталу, що інвестується, у разі несприятливої економічної ситуації. Величину цього капіталу названо обсягом капіталізації банку. The paper contains a model of work of a bank proposed by the author. Integral equation of bank bankruptcy is obtained and its solution is constructed. The dependence of this solution on parameters of investment environment is investigated. The expression for bank capital, for which the probability of bank bankruptcy during the definite time is estimated only by probability of nonavoidable risk, defined as probability of invested capital losses in the case of adverse economic state, is found. The value of this capital is called bank capitalization capital.