Традиційний дитячий одяг українців в умовах міської культури в другій половині ХІХ – на початку ХХ століття (на прикладі Києва) - Олійник, М. (Матеріали до української етнології, 2015)
У статті розглянуто українське дитяче вбрання в урбаністичних реаліях. Досліджено, як у міському побуті змінилися функції, що їх виконує традиційний дитячий одяг. В статье рассматривается украинская детская одежда в урбанистических реалиях. Исследуется, как в городском быте изменились функции, которые выполняет традиционная детская одежда. The questions of Ukrainian children’s clothes in urban realities are considered in the article. The changes of traditional children’s clothing functions in urban life are investigated.