Етнологічне дослідження потрійного кордону в Угорщині - Мушкетик, Л. (Матеріали до української етнології, 2015)
У статті йдеться про сучасні етнологічні дослідження прикордоння, а саме про міжнародний проект під назвою «Вивчення потрійних кордонів на території Південно-Західної, Південно-Східної та Північно-Східної Угорщини», що в 2011–2015 роках тривав в Інституті етнографічних досліджень Центру гуманітарних наук Угорської академії наук. Названо учасників проекту, основні напрями студій, публікації, конференції та ін. В статье речь идет о современных этнологических исследованиях пограничья, а именно о международном проекте под названием «Изучение тройных границ на территории Юго-Западной, Юго-Восточной и Северо-Восточной Венгрии», который в 2011–2015 годах был реализован в Институте этнографических исследований Центра гуманитарных наук Венгерской академии наук. Названы участники проекта, основные направления исследований, публикации, конференции и пр. The article deals with modern ethnological studies on border zones, namely about the international project titled Research of Triple Borders in Southwestern, Southeastern, and Northeastern Hungary, which lasted at the Institute of Ethnographic Studies of the Centre for the Humanities of the Hungarian Academy of Sciences from 2011 to 2015. It notices the project’s participants, main research areas, publications, conferences, etc.