Головний убір як символ шлюбу в українській традиційній культурі - Сушко, В. (Матеріали до української етнології, 2015)
Найважливішою функцією головного убору як складової традиційного вбрання є знаково-ритуальна. Саме зміна головних уборів молодої маркувала етапи весільного обряду. Вид, матеріал і техніка виготовлення таких виробів змінювалися, але їхнє значення залишалося постійним. Важнейшей функцией головного убора как составляющей части традиционного костюма является знаково-ритуальная. Именно смена головных уборов молодой маркировала этапы свадебного обряда. Вид, материал и техника изготовления таких изделий менялись, но их значение оставалось неизменным. Symbolic-ritual function of the headdress as a part of the traditional attire is the most important one. Just the change of head fineries of the bride's has marked the stage of the wedding ritual. The form, material, and technique of producing such articles have been changing, but their significance was unchangeable.