Ще раз до проблеми генези образу тополі у фольклорі та віруваннях українців (у контексті українсько-тюркських взаємин) - Балушок, В. (Матеріали до української етнології, 2015)
У статті йдеться про походження образу тополі у фольклорі та віруваннях українців. Із залученням широкого порівняльного матеріалу доводиться, що образ тополі українці запозичили від тюркських народів, з якими здавна контактували і в яких тополя відіграє дуже важливу роль у космологічних уявленнях, фольклорі, обрядовості та загалом духовній культурі. В статье речь идет о происхождении образа тополя в фольклоре и верованиях украинцев. С привлечением широкого сравнительного материала доказывается, что образ тополя украинцы заимствовали у тюркских народов, с которыми издавна контактировали и у которых тополь играет очень важную роль в космологических представлениях, фольклоре, обрядности и вообще духовной культуре. The article is devoted to the origin of the poplar figure in Ukrainian folklore and beliefs. It is proved with the attraction of a broad comparative material that the Ukrainians borrowed the figure of the poplar from the Turkic peoples, with whom they have been in contact long since, and whose poplar plays a very important role in cosmological beliefs, folklore, rituals, and spiritual culture in general.