Об одном классе гладких функций принадлежности - Айда-заде, К.Р.; Алиева, Н.Т. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Запропоновано і досліджено клас гладких функцій приналежності нечітким множинам, що узагальнює відомі типи функцій приналежності. Отримано формули для розв’язку задач інтерполяції та апроксимації функцій приналежності цього класу за заданими експертними оцінками. Наведено результати числових експериментів. A class of membership functions for fuzzy sets, which generalizes known types of membership functions is offered and investigated. For solving interpolation and approximation tasks formulas were received on the basis of expert estimates from the investigated class. The results of numerical experiments are presented.