Об одной геоинформационной дробно-дифференциальной модели переменного порядка - Булавацкий, В.М.; Кривонос, Ю.Г. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Побудовано дробово-диференціальну математичну модель змінного порядку для дослідження динаміки локально-нерівноважних у часі геоміграційних процесів сольових розчинів. Відповідно до цієї моделі поставлено нелінійну крайову задачу, розвинуто методику її чисельного розв’язання та наведено результати чисельних експериментів. The fractional differential mathematical model of the variable order for research of dynamics of local-nonequilibrium in time geomigration processes of salt solutions is constructed. The nonlinear boundary-value problem, appropriate to this model, is set, the technique of its numerical solution is developed, and the results of numerical experiments are given.