Модель динамики и управление поисково-следящей головкой, помещенной на подвижном объекте - Кжыштофик, И.; Коруба, З. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Представлено математичну модель динаміки та алгоритм керування пошуково-спостережною головкою, встановленою на наземному рухомому об’єкті. Проведено чисельний аналіз для дослідження динаміки головки в умовах впливу кінематичних збурень з боку рухомого об’єкта. This paper presents a mathematical model of dynamics and control algorithm of the searching and tracking head mounted on the ground moving object. Numerical analysis was carried out to investigate the dynamics of the head under the impact of kinematic excitation from the movable object.