Приближение разрывной функции двух переменных аппроксимационным разрывным билинейным сплайном методом наименьших квадратов (прямоугольные элементы) - Литвин, О.Н.; Першина, Ю.И. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Побудовано розривний білінійний апроксимаційний сплайн, коефіцієнти якого визначаються методом найменших квадратів, для наближення розривної функції двох змінних з областю визначення, яку можна розбити на прямокутні елементи. Побудовані розривні сплайни включають в себе, зокрема, класичні неперервні сплайни першого степеня. A discontinuous bilinear approximating spline, whose coefficients are determined by the least squares method, is constructed for the approximation of discontinuous functions of two variables with a definition domain that can be divided into rectangular elements. The constructed discontinuous splines include, as a particular case, classical continuous splines of the first degree.