Моделирование автоматов над конечным кольцом автоматами с конечной памятью - Скобелев, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Досліджено підхід до розв’язання задачі параметричної ідентифікації автомата, який визначено системою рівнянь з параметрами над скінченним асоціативнокомутативним кільцем з одиницею, що базується на використанні автоматів з скінченною пам’яттю. Охарактеризовано точність ідентифікації на суфіксах вхідних слів, отриманих в результаті відкидання префіксів фіксованої довжини. Виділено та описано клас асимптотично точних імітаційних моделей. It is analyzed some approach intended to resolve the problem of parametric identification for automaton determined by any system of equations with parameters over any finite associative-commutative ring with the unit, based on the use of some family of automata with finite memory. Exactness of identification for suffixes of input strings constructed in the result of deleting prefixes of fixed length is characterized. Some class of asymptotically exact simulation models is distinguished and characterized.