О модификации метода Прони в задаче определения параметров синусоид - Апостолюк, А.С.; Ларин, В.Б. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розглянуто модифікацію методу Проні стосовно задачі визначення параметрів синусоїд, і на цій основі запропоновано відповідний алгоритм визначення оцінок параметрів синусоїд. Цей підхід менш трудомісткий, оскільки не використовує процедуру інтегрування системи диференціальних рівнянь. На прикладах показано ефективність запропонованого алгоритму. A modification of Prony’s method as applied to the problem of determining of parameters of sinusoids is offered. On this basis, the corresponding algorithm of determining of estimates of parameters of sinusoids is proposed. The proposed approach seems to be less difficult because it is not related to the procedure of integration of the system of differential equations. The efficiency of presented algorithm is shown on the examples.