Компромиссный метод решения задач условной оптимизации - Воронин, А.Н (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розглянуто можливість компромісного розв’язку в задачах умовної оптимізації. Проблема полягає в тому, щоб отриманий розв’язок відображав компроміс між суперечливими вимогами екстремізації цільової функції і виконання обмежень. Для розв’язання розглянутої проблеми використовується підхід багатокритеріальної оптимізації з застосуванням нелінійної схеми компромісів. Наведено модельний приклад. The possibility of obtaining a compromise solution to the problems of constrained optimization is investigated. The problem is that the resulting decision should reflect a compromise between the conflicting requirements of objective function extremalization and performance of limitations. For the decision of a considered problem, the approach of multicriteria optimization with use of the nonlinear trade-off scheme is undertaken. An illustrative example is given.