Оптимальное управление эллиптической системой и идентификация ее параметров при наблюдениях за производными решения - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Досліджено питання оптимального керування станом еліптичної системи та ідентифікації за допомогою градієнтних методів різноманітних її параметрів при відомих слідах розв’язку задачі стану і складових теплового потоку на різних ділянках складеного тіла. The problem of optimal control of the state of an elliptic system and identification with the gradient methods of its various parameters for known traces of the solution of the state problem and the components of the heat flux in different parts of the composite body has been studied.