Обобщение критерия Гермейера в задаче принятия решений в условиях неопределенности с нечётким множеством состояний природы - Мащенко, С.О. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Запропоновано метод розв’язання задачі прийняття рішень в умовах невизначеності з нечіткою множиною станів природи. Побудовано відображення належності нечіткого відношення типу 2, яке характеризує корисність альтернатив. Визначено поняття максимізуючого слабкого розв’язку, досліджено його властивості. The method of decision-making problem solution under conditions of uncertainty with the fuzzy set of nature states is offered. The mapping of belonging of fuzzy relation of type 2 is built, which characterizes the utility of alternatives. The notion of maximizing weak decision is defined, and its properties are studied.