Информационно-экстремальный алгоритм оптимизации параметров гиперэллипсоидных контейнеров классов распознавания - Довбыш, А.С.; Будник, Н.Н.; Москаленко, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Запропоновано алгоритм побудови гіпереліпсоїдних вирішальних правил під час навчання системи підтримки прийняття рішень (СППР) в рамках інформаційно-екстремальної інтелектуальної технології, яка базується на максимізації інформаційної спроможності системи. Наведено приклад реалізації алгоритму для керування технологічним процесом вирощування сцинтиляційних монокристалів з розплаву. An algorithm for constructing hyperellipsoidal decision rules during the learning of decision-making systems (DSS) within the framework of information-extreme intellectual technology based on the maximization of the system’s information capacity is proposed. An example of algorithm implementation is provided for controlling the technological process of growing scintillate single-crystals from fusion.