Модель и подход к планированию распределения ресурсов в гетерогенных Грид-системах - Листровой, С.В.; Минухин, С.В. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Запропоновано модель і підхід до планування обчислювальних ресурсів у дворівневій Грід-системі. Розроблено динамічну процедуру планування розподілу ресурсів у гетерогенному середовищі на базі розв’язання задачі про найменше покриття, а також програмний продукт, що реалізує імітаційну дискретно-подійну модель планування. Наведено обчислювальні експерименти на основі програмної реалізації моделі, які обгрунтовують ефективність запропонованої моделі планування розподілу ресурсів у гетерогенних системах у вибраних метриках продуктивності роботи системи. Показано, що запропонована процедура планування дозволяє максимізувати завантаженість гетерогенних ресурсів системи, зменшити час виконання всієї черги завдань в Грід-системі порівняно з поширеним методом FCFS. Розглянуто реалізацію запропонованого методу в планувальнику MAUI. The model and approach to scheduling of computing resources in two-level Gridsystem is offered. Dynamic procedure of scheduling resources in the heterogeneous environment on the basis of the solution to the problem on the minimal co v er is developed. The software product realizing discrete-event model of scheduling is developed. Computing experiments on the basis of model program realization proving efficiency of offered model of scheduling resources in heterogeneous environments in chosen metrics of system performance are made. It is shown that the proposed procedure of scheduling allows maximizing the load of heterogeneous system resources, reducing the time allotted to perform the entire task queue in Grid-system compared to the method of FCFS. The realization of the proposed method in the MAUI sch eduler is presented.