Оценки стойкости несбалансированных MISTY-подобных схем к дифференциальному и линейному криптоанализу - Яковлев, С.В. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Наведено точні оцінки верхніх меж ймовірностей існування нетривіальних диференціалів та диференціальних характеристик, а також (із деякими додатковими припущеннями) лінійних апроксимацій та лінійних характеристик у узагальнених незбалансованих MISTY-подібних схемах. Отримані оцінки дозволяють обґрунтувати стійкість до диференціального та лінійного криптоаналізу в теоретичному та практичному сенсі. This paper presents exact estimates for upper bounds of probabilities of nontrivial differentials and differential characteristics, as well as (under some additional assumptions) linear approximations and linear characteristics in generalized unbalanced MISTY-like networks. The obtained estimates justify theoretical and practical security against differential and linear cryptanalysis.