Квазиоптимальные стратегии в дифференциальных играх преследования на плоскости - Пашко, С.В. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Робота присвячена диференціальним іграм переслідування на площині, в яких кілька гравців доганяють одного. Визначено та досліджено квазіоптимальні стратегії гравців. Виведено нерівності, що задають множини таких стратегій. Для відомих стратегій знайдено умови, за яких вони квазіоптимальні. Розглянуто задачі вибору найкращої стратегії з множини квазіоптимальних. This paper is concerned with differential pursuit games on a plane, in which several players chase one. Quasi-optimal strategies of players are defined and investigated. The inequalities which specify the sets of such strategies are derived. For the known strategies the conditions under which they are quasi-optimal are found. The problems of choice of the best strategy from a set of the quasi-optimal are considered.