Вычислительная схема интегрирования обыкновенных дифференциальных уравнений на основе дифференциально-тейлоровского преобразования с автоматическим выбором шага и порядка - Ракушев, М.Ю. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Запропоновано обчислювальну схему інтегрування звичайних диференціальних рівнянь з автоматичним вибором величини кроку і порядку схеми, розроблену на основі диференціально-тейлорівського перетворення. Адаптація на кожному кроці інтегрування проводиться, виходячи із забезпечення необхідної точності при мінімальних обчислювальних витратах. Наведено результати моделювання. The computational scheme of ordinary differential equations integration with the automatic step size and order selection of the scheme developed on the basis of differential Taylor transformation is proposed. Adaptation at each step of integration is conducted with account of providing the desired precision at the minimum computational effort. Results of the simulation are presented.