Применение методов комплексирования аналогов и нечёткой логики для прогнозирования некоторых операционных метрик - Зайченко, Ю.П.; Басараб, А.В. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Запропоновано використання методів комплексування аналогів, контролера Мамдані для аналізу і прогнозування метрик оцінки діяльності співробітників відділу супроводження програмного забезпечення. Розроблено програмне забезпечення, що реалізує ці методи, а також метод експоненційного згладжування, що використовується для порівняння продуктивності і якості прогнозу. Проведені експерименти показали високу ефективність методів. Наведено рекомендації щодо використання методів для прогнозування різних вибірок. The paper proposed the application of new methods of analogs complexation, Mamdani controller to analyzing and forecasting the metrics of estimating the activity of employees of software maintenance department. The software was developed to implement these methods as well as the method of exponential smoothing which is employed to compare the forecast efficiency and quality. The experiments performed showed high efficiency of the methods. Recommendations for the methods application to the forecasting different samples are given.