Алгоритмический подход к анализу системы обслуживания с ограниченными очередями и скачкообразными приоритетами - Меликов, А.З.; Пономаренко, Л.А.; Ким, Чи Сон (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розроблено алгоритмічний підхід для дослідження моделі обслуговування з обмеженими чергами і стрибкоподібними пріоритетами. Передбачено, що при надходженні виклику низького пріоритету один виклик такого типу з певною ймовірністю може перейти в чергу викликів високого пріоритету. Ймовірність переходу залежить від стану черги різнотипних викликів. Запропоновано алгоритми розрахунку головних характеристик таких моделей обслуговування. An algorithmic approach to study queuing models with finite queues and jump-like priorities is developed. It is assumed that upon arrival of a low-priority call, one such call may be transferred to the end of the high-priority calls queue with a certain probability. The transfer probability depends on the state of the queue of heterogeneous calls. Algorithms for calculating the main features of such queuing models are proposed.