О модели онкологического заболевания со временем пребывания на стадии в соответствии с распределением Гомперца - Марценюк, В.П.; Клымук, Н.Я. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розглянуто чотиристадійну модель захворювання, де час перебування на кожній стадії має розподіл Гомперца. Проведено розрахунки перехідних ймовірностей. З цією метою показано розподіли загального часу перебування на стадіях захворювання. This work considered a four-stage model of the disease where waiting time for each stage had a Gompertz distribution. Transition probabilities were calculated. The distribution of total waiting time for disease stages was shown.