О нижнем альтернированном интеграле Понтрягина - Исканаджиев, И.М. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Побудовано нові спрощені схеми для нижнього альтернованого інтеграла Понтрягіна. На основі цих схем доведено, що в лінійній диференціальній грі для початкових станів, до яких застосовується нижній альтернований інтеграл, існує стратегія переслідування, що гарантує точне закінчення переслідування і має кусково-сталу реалізацію. The simplified schemes for the lower Pontryagin alternating integral are constructed. Basing on these schemes, we prove that in a linear differential game, for initial states to which the lower alternating integral applies, there exists a pursuer strategy guaranteeing exact completion of pursuit and having a piecewise constant realization.