Технология формирования нормированных корреляционных матриц матричных уравнений многомерных стохастических объектов - Алиев, Т.А.; Мусаева, Н.Ф.; Саттарова, У.Э. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Запропоновано технологію формування робастних кореляційних матриць і робастних нормованих кореляційних матриць матричних рівнянь багатовимірних стохастичних об'єктів як за наявності кореляції між корисним сигналом і завадою, так і за її відсутності. Це дозволяє забезпечити адекватність моніторингу прихованого періоду переходу об'єкта в аварійний стан, незважаючи на порушення таких класичних умов, як стаціонарність і нормальність закону розподілу. Technology is offered for formation of robust correlation matrices and robust normalized correlation matrices of matrix equations of multidimensional stochastic objects both in the presence of correlation between the useful signal and the noise and in its absence. This makes it possible to monitor the latent period of transition of objects to the emergency state despite violation of such classical conditions as stationary state and normalcy of distribution law.