Об интегральной модели поперечных динамических смещений толстого упругого слоя - Стоян, В.А.; Двирничук, К.В. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Розв’язано задачу побудови інтегральної залежності функції просторово розподілених поперечних динамічних зміщень точок товстого пружного шару від зовнішньодинамічних навантажень на його граничні поверхні. Отримані результати порівнюються з розв’язком задачі осесиметричної динаміки розглянутого шару, побудованого контурним інтегруванням тривимірних рівнянь Ляме. The problem of constructing an integral dependence of the function of spatially distributed dynamic transverse displacements of points of a thick elastic layer on external dynamic loads on its boundary surfaces is solved. The obtained results are compared with the solution of the axisymmetric dynamics of the considered layer, which was built by the contour integration of three-dimensional Lame equations.