Алгоритм синтеза реляционного каркаса. Неформальное описание - Панченко, Б.Е. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Неформально описано алгоритм каркасної сепарації сутностей-об’єктів для проектування схем БД відповідно до нової моделі даних — реляційного каркаса. Запропоновано нову класифікацію сутностей об’єктів, а також один з можливих алгоритмів автоматизованого синтезу каркасної схеми реляційної БД. Наведено результати чисельного експерименту доступу до даних. The paper informally describes the algorithm of framework separation of objectsentities for designing DB schemes in accordance with the new model of data – relational framework. New classification of objects-entities is offered. One of the possible algorithms of automated synthesis of a framework scheme of a relational DB is offered. Results of numerical experiment of data access are given.