Распределенная информационная система моделирования чрезвычайных ситуаций в Grid на примере лесных пожаров в Автономной Республике Крым - Храмов, В.В.; Будник, Н.Н. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Розглянуто методи, пов’язані з організацією моделювання лісових пожеж в АРК із використанням Grid-середовища за допомогою розподіленої обчислювальної системи моделювання надзвичайних ситуацій. Наведено опис її особливостей, архітектури, а також вебінтерфейсу користувача. Одержано комплекс альтернативних моделей прогнозування пожеж, запропоновано процедури адаптивної організації обчислювального експерименту в середовищі Grid. The methods of organizing the simulation of forest fires in the ARC using the Grid-environment with the help of distributed computing system of simulation of emergency situations are considered. Its features and architecture, as well as the user web-interface are described. A set of alternative models for predicting fires is obtained and procedures for the adaptive organization of computation experiment in the Grid-environment are suggested.