Моделирование в классе систем регрессионных уравнений на основе метода группового учета аргументов - Сарычев, А.П. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Для моделювання в класі систем регресійних рівнянь запропоновано та досліджено системний критерій регулярності з розбиттям вибірок спостережень на навчальні й перевірні підвибірки. Доведено існування оптимальної множини регресорів. Виявлено умову редукції оптимальної системи регресійних рівнянь, що залежить від параметрів системи регресійних рівнянь і обсягів вибірок. For modeling in a class of regression equations systems the system criterion of regularity with subdividing of observation samples into training and testing subsamples is offered and investigated. It is proved, that the optimum set of regressors exists. The condition of a reduction of optimum system of regression equations is obtained. This condition depends on parameters of system of regression equations and size of samples.