Встраивание данных в видео. Часть 2 - Никитенко, Л.Л. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Розглянуто перспективні наукові роботи про вбудовування цифрових водяних знаків у цифрове відео до проведення процедури кодування/стиску. Розглянуто методи, що використовують коефіцієнти цілочислового вейвлет-перетворення кадрів і специфіку відеосигналів, як послідовності повільно мінливих триколірних зображень. Проведено короткий порівняльний аналіз розглянутих методів вбудовування цифрових водяних знаків. The promising scientific papers that deal with video digital watermarks embedding before the coding/compression procedure will be used, are considered. The methods using integer wavelet transform factors of the frames and the video signals specificity, as sequences of the slowly varying three-colour images are considered. The short comparative analysis of the considered methods of embedding digital watermarks is performed.