Матричный формализм задачи контроля вырождения многоканальных динамических систем при векторном стохастическом экзогенном воздействии типа окрашенный шум - Дударенко, Н.А.; Ушаков, А.В. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Розглянуто проблему контролю виродження багатоканальних динамічних систем при векторному стохастичному впливі типу забарвлений шум в алгебраїчній постановці. Описано методи конструювання критеріальних матриць багатоканальної системи, які для випадку векторного стохастичного впливу типу забарвлений шум формуються як матриці дисперсій і матриці спектральної щільності виходу багатоканальної динамічної системи. Запропоновано алгоритми контролю виродження багатоканальних динамічних систем як неперервного, так і дискретного походження. The paper deals with the algebraic statement of degeneration control problem for multichannel dynamic systems with stochastic exogenous perturbation like colored noise. The criterion matrices for that case are presented by dispersions matrix and spectral density output matrix. Methods of criterion matrices calculation and algorithms of degeneration estimation for time-continuous and time-discrete multichannel systems are presented.