Робастная стабилизация и оценка функционала качества нелинейных дискретных систем управления - Мазко, А.Г.; Богданович, Л.В. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Розроблено нові методи аналізу робастної стабілізації та оптимізації дискретних систем керування зі зворотним зв’язком. Для сім’ї нелінійних систем із невизначеними матрицями коефіцієнтів і зворотним зв’язком за вимірюваним виходом формулюються достатні умови стійкості нульового стану зі спільною квадратичною функцією Ляпунова. Запропоновано розв’язання загальної задачі робастної стабілізації та оцінки квадратичного критерію якості сім’ї нелінійних дискретних систем. Застосування результатів зводиться до розв’язання систем лінійних матричних нерівностей. New methods for analysis of robust stability and optimization of discrete output feedback control systems are developed. Sufficient stability conditions of the zero state are formulated with the joint quadratic Lyapunov function for a family of nonlinear systems with uncertain coefficient matrices and a measured output feedback. The solution of the general problem of robust stabilization and evaluation of the quadratic performance criterion for a family of nonlinear discrete systems is proposed. Applying the results reduces to solving the systems of linear matrix inequalities.